Deprecated: Optional parameter $i declared before required parameter $post_id is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/qlbconsultancy.nl/httpdocs/wp-content/plugins/acf-repeater/includes/5-7/acf-repeater-field.php on line 739

Deprecated: Optional parameter $i declared before required parameter $post_id is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/qlbconsultancy.nl/httpdocs/wp-content/plugins/acf-repeater/includes/5-7/acf-repeater-field.php on line 805
Kwaliteitsmanagementsystemen - QLB Consultancy

Kwaliteitsmanagementsystemen

Doel, doelgroep, methodiek en boodschap (inhoud) moeten onderling op elkaar aansluiten. Wat voor het ene bedrijf werkt, hoeft voor het andere bedrijf niet te werken. QLB Consultancy benadert iedere hulpvraag van een organisatie met een maatwerkoplossing.

QLB Consultancy implementeert en optimaliseert kwaliteitsmanagementsystemen voor de hoogwaardige industrie. Het behalen van een certificaat is mooi, maar het werkbaar maken van een kwaliteitsmanagementsysteem is veel belangrijker. Bij veel grote bedrijven zijn de processen, zoals die verlopen van verkoop tot expeditie, niet altijd helemaal helder: wie is verantwoordelijk voor wat, wie moet wat doen. Door samen met proceseigenaren de processen inzichtelijk te maken, worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden helder. Daarnaast worden de onderlinge relaties tussen processen direct inzichtelijk: wie zorgt voor welke input en wie is verantwoordelijk voor welke output. Vanuit dit managementsysteem is er een koppeling naar de formulieren van LeanForms.

Implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen

Door nauw samen te werken met LeanForms en Smart FMEA heeft QLB Consultancy toegang tot ervaren professionals met expertise op het gebied van specifieke bedrijfs- en/of productieprocessen en het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen binnen Automotive, Medical, Aerospace en Hightech. Om de processen binnen een organisatie goed te waarborgen en te implementeren maakt QLB Consultancy gebruik van LeanBMS. Hierdoor worden bepaalde werkwijzes en workflows ‘afgedwongen’.

QLB begeleidt organisaties bij het:

  • strategisch neerzetten van kwaliteit in de organisatie
  • implementeren van de standaarden IATF 16949, AS 9100D, ISO13485 en ISO9001
  • implementeren van de bijbehorende coretools APQP, FMEA, MSA, SPC en 8D
  • implementeren van Aerospace methodieken FAI en DVI
  • uitvoeren van interne en/of supplier audits
  • ad interim invullen van kwaliteitsfuncties
  • toegang tot Young Professionals voor eventuele extra resources

Als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman bedrijven in de Automotive, Medical, Aerospace en Hightech met het opzetten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Het strategisch neerzetten van kwaliteit en het succesvol implementeren van kwaliteitsstandaarden is maatwerk, met het menselijke aspect als de rode draad. Door samen te werken met Symbol, SmartFMEA en LeanForms heeft QLB Consultancy toegang tot ervaren professionals die allemaal hun eigen expertise hebben in het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen binnen de sectoren waarin QLB Consultancy werkzaam is.

Dienstverlening van QLB Consultancy

Samenwerkingen