IATF 16949

Wereldwijd passen steeds meer organisaties binnen de Automotive de kwaliteitsstandaard IATF 16949 toe. IATF 16949 brengt bestaande Automotive kwaliteitssystemen met elkaar in lijn en vervangt ze. QLB Consultancy begeleidt organisaties bij het strategisch neerzetten van kwaliteit en het implementeren en optimaliseren van kwaliteitsstandaarden als IATF 16949 en de bijbehorende core tools APQP, PPAP, FMEA, MSA en SPC.

IATF 16949 standaard

Het doel van de IATF 16949 is de kwaliteit van de bedrijfsvoering van toeleveranciers in de Automotive te verbeteren door het optimaliseren van het bedrijfsproces: het stimuleren van continu verbeteren, minimaliseren van de variatie, reduceren van de verspillingen en het voorkomen van fouten.

QLB Consultancy heeft veel ervaring op het gebied van specifieke bedrijfs- en/of productieprocessen. Bij veel toeleveranciers in de Automotive zijn de processen, zoals die verlopen van verkoop tot expeditie, niet altijd helemaal helder: wie is verantwoordelijk voor wat, wie moet wat doen. Door samen met proceseigenaren de processen inzichtelijk te maken, worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden helder.

IATF 16949 certificering

Met IATF 16949 voldoen organisaties aan de strengste normen voor kwaliteit, efficiĆ«ntie en kosteneffectiviteit op gebied van producten en diensten in de Automotive. Dankzij deze certificering blijft een organisatie werken aan het continue verbeteren van de activiteiten. De IATF 16949 beschrijft de eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem voor organisaties met betrekking tot het ontwerp, ontwikkeling, productie en installatie van auto’s, diensten of accessoires. Deze internationale standaard legt klantspecifieke en uitgebreide eisen en tools vast voor de Automotive die in de praktijk kunnen worden toegepast.

Voordelen van IATF 16949 certificering:

  • Een consistente kwaliteit van producten en diensten
  • Een daling van de variaties en het afval in de toeleveringsketen
  • Preventie van defecten

Training IATF 16949

In de training Auditor IATF16949:2016 leer je op een praktische en doeltreffende wijze een interne audit voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren conform de door IATF16949 gestelde eisen.

Wil je leveren aan de automobielindustrie, maar is de kennis van je medewerkers van IATF 16949 en de Automotive standaarden (APQP, FMEA, MSA) onvoldoende? In de training Kwaliteitsmanagement in de Automotive maken medewerkers kennis met deze kwaliteitsnorm en de Automotive standaarden.