Sectoren

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Ook ligt er een uitdaging om te voldoen aan de toenemende en strengere regulering door wetten en regels op het gebied van consumentveiligheid en milieubescherming. Daarnaast hebben klanten hoge verwachtingen en stellen zij steeds hogere eisen. Dit vraagt om aanpassingsvermogen van de bedrijfsvoering op het gebied van business, technologie en klanttevredenheid.

Optimaliseren van bedrijfsprocessen

QLB Consultancy ondersteunt organisaties bij het uitvoeren van projecten en ad interim opdrachten op het gebied van procesverbetering. Om afdelingen en processen te verbinden is naast een procesmatige aanpak ook een multidisciplinaire aanpak vereist. Vanuit zijn ervaring als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman productiebedrijven in de sectoren Automotive, Aerospace, Medical en Hightech met het opzetten en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Door de samenwerking met LeanForms, Symbol, EQB Consultancy en smartFMEA heeft QLB Consultancy toegang tot ervaren professionals. Deze professionals hebben allemaal hun eigen expertise in specifieke bedrijfs- en/of productieprocessen, en bieden een meerwaarde in oorzaakanalyse maar ook in het implementeren van managementsystemen of lean manufacturing binnen de sectoren waarin QLB Consultancy werkzaam is.

QLB begeleidt organisaties bij het:

  • strategisch neerzetten van kwaliteit in de organisatie
  • implementeren van de standaarden IATF 16949, AS 9100D, ISO13485 en ISO9001
  • implementeren van de bijbehorende core tools APQP, FMEA, MSA, SPC en 8D
  • implementeren van Aerospace methodieken FAI en DVI
  • uitvoeren van interne en/of supplier audits
  • ad interim invullen van kwaliteitsfuncties

Training

Het verbeteren van bedrijfsprocessen is en blijft een uitdaging, de aanpak is nooit gelijk. Om succesvol te zijn, moet je de medewerkers niet alleen de kennis geven, maar ook meenemen in het hoe en waarom. Trainen is leuk, maar implementeren betekent veel meer. Om de kwaliteit binnen de organisaties hoog te houden, biedt QLB Consultancy zowel incompany als open trainingen aan. In al onze trainingen komt de samenhang van de verschillende kwaliteitstechnieken aan bod.

Samenwerkingen