Automotive

Organisaties binnen de Automotive staan continue voor de grote uitdaging om processen te beheersen en optimaliseren. Het moet niet alleen beter, maar ook sneller en goedkoper. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn veiligheid, beheersen van risico’s en efficiency.

Op het gebied van kwaliteitsmanagement worden binnen de Automotive strenge normen en eisen gesteld aan een proces; als problemen zich voordoen dan wordt verwacht dat de juiste maatregelen worden getroffen om herhaling te voorkomen. In de Automotive zijn diverse probleemoplossingen die hun effectiviteit bewezen hebben.

Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman bedrijven in de Automotive met het opzetten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Het strategisch neerzetten van kwaliteit en het succesvol implementeren van kwaliteitsstandaarden en lean manufacturing is maatwerk, met het menselijke aspect als de rode draad.

Standaarden en methodieken binnen Automotive:

  • Standaarden IATF 16949 en ISO9001
  • Core tools APQP, FMEA, MSA, SPC en 8D
  • Advanced Product Quality Planning
  • Design FMEA, FMEA Monitoring system Respons, Proces FMEA
  • Measurement System Analyses
  • Statistische proces controle
  • Interne Auditor ISO 190011
  • Supplier Quality Assurance

Henk Broekman is een van de auteurs van het boek ‘Werken in de Automotive industrie’. Ontwikkelprocedures, regelgeving en technologische ontwikkelingen stellen flinke eisen aan de kennis en kunde van engineers en monteurs die in de Automotive werken. Om studenten en medewerkers in de Automotive vakkundig op te leiden, moet opleidingsinstituten en trainingsorganisaties anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Training

Het verbeteren van bedrijfsprocessen binnen Automotive is en blijft een uitdaging. Om succesvol te zijn, moet je de medewerkers niet alleen de kennis geven, maar ook meenemen in het hoe en waarom. Trainen is leuk, maar implementeren betekent veel meer. Om de kwaliteit binnen organisaties hoog te houden, biedt QLB Consultancy zowel incompany- als open trainingen aan. In al onze trainingen komt de samenhang van de verschillende kwaliteitstechnieken aan bod.

Dienstverlening van QLB Consultancy

Samenwerkingen