Medical

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van klanten is het voor organisaties binnen de Medical industrie essentieel om processen te beheersen en te optimaliseren. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn veiligheid: voorzien in een veilige en gezonde werkomgeving voor zorgprofessionals en het leveren van veilige en optimale zorg aan patiënten.

Innovatie en technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om nieuwe producten te leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en technische standaarden. Binnen de Medicalsector worden producten in verschillende klassen verdeeld. Voor iedere klasse gelden verschillende standaarden en wet- en regelgeving; voor een pacemaker en/of kunstknie gelden bijvoorbeeld andere eisen dan voor een ziekenhuisbed.

Kwaliteitsstandaarden en richtlijnen

Bij deze standaarden horen ook verschillende richtlijnen die algemeen aanvaard zijn binnen Medical. Deze richtlijnen ondersteunen de fabrikanten en leveranciers om aan de strenge wet- en regelgeving te voldoen en de kwaliteit te leveren die klanten van hen verwachten. Als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman bedrijven in de Medical industrie met het opzetten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Het strategisch neerzetten van kwaliteit en het succesvol implementeren van kwaliteitsstandaarden en lean manufacturing is maatwerk, met het menselijke aspect als de rode draad.

Standaarden en core tools binnen Medical:

  • Standaarden ISO13485 en ISO9001
  • Ontwerp en ontwikkeling en procesvrijgave in de Medische industrie
  • Procesvrijgave in de medische industrie
  • Capability studies
  • Design FMEA, Proces FMEA
  • Measurement System Analysis
  • Statistische proces controle

Training

Het verbeteren van bedrijfsprocessen in Medical is en blijft een uitdaging, de aanpak is nooit gelijk. Om succesvol te zijn, moet je de medewerkers niet alleen de kennis geven, maar ook meenemen in het hoe en waarom. Trainen is leuk, maar implementeren betekent veel meer. Om de kwaliteit binnen de organisaties hoog te houden, biedt QLB Consultancy zowel incompany- als open trainingen aan. In al onze trainingen komt de samenhang van de verschillende kwaliteitstechnieken aan bod.

Dienstverlening van QLB Consultancy

Samenwerkingen