Deprecated: Optional parameter $i declared before required parameter $post_id is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/qlbconsultancy.nl/httpdocs/wp-content/plugins/acf-repeater/includes/5-7/acf-repeater-field.php on line 739

Deprecated: Optional parameter $i declared before required parameter $post_id is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/qlbconsultancy.nl/httpdocs/wp-content/plugins/acf-repeater/includes/5-7/acf-repeater-field.php on line 805
APQP: leer in 5 stappen APQP toepassen bij QLB Consultancy!

APQP

Binnen de Automotive worden op het gebied van kwaliteitsmanagement strenge normen en eisen gesteld aan bedrijfsprocessen. Het moet beter, sneller en goedkoper. Maar ook veilig en efficiënt. Als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman bedrijven in de Automotive met het opzetten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Een van de gebruikte kwaliteitstechnieken binnen de Automotive is de core tool APQP: Advanced Product Quality Planning.

APQP core tools

Het doel van procesoptimalisatie is het verhogen van de kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten door het beheersen van risico’s. APQP is een gestructureerde benadering van ontwerp en ontwikkeling van producten en processen. Een APQP-proces begint vaak met het reviewen van de klanteisen en eindigt met de product- en procesvrijgave. Door alle fases van het APQP-proces te doorlopen, kun je afwijkingen vroegtijdig constateren. Hierdoor kun je corrigerende maatregelen treffen. Dit resulteert in een product dat aan de eisen en verwachtingen van de klant voldoet.

APQP core tool bestaat uit vijf fasen:

  • Plan & definieer het programma
  • Productontwerp & ontwikkelingsverificatie
  • Procesontwerp & ontwikkelingsverificatie
  • Product & proces validatie
  • Feedback beoordeling & correctieve actie

APQP strategisch toepassen

Het strategisch neerzetten van kwaliteit en het succesvol implementeren van kwaliteitsstandaarden als APQP is voor QLB Consultancy maatwerk, met het menselijke aspect als de rode draad. We helpen bedrijven bij het doorlopen van enkele of alle fases; van het formeren van een APQP-team, het efficiënter en effectiever samenwerken van verschillende afdelingen tot aan een overzicht van potentiële procesfouten en het verzamelen van alle noodzakelijke informatie voor product- en procesvrijgave.

De effectiviteit van de kwaliteitsplanning is afhankelijk van de betrokkenheid van het topmanagement en de inspanning om de eisen en verwachtingen van de klant zoveel te vervullen.

APQP Trainingen

In de training APQP projectmanagement & PPAP leren managers en engineers die betrokken zijn bij product- en procesontwikkeling op welke manier zij de vijf fasen van het APQP-proces en de PPAP-elementen moeten toepassen, om de ontwikkeling en vrijgave van producten of processen beheerst en volgens klanteis te laten verlopen.

APQP bij Automotive

APQP Trainingen

APQP proces en de PPAP elementen

Samenwerkingen