Aerospace

Innovaties binnen Aerospace zijn kostbaar. Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van klanten is het voor organisaties binnen Aerospace essentieel om processen te beheersen en te optimaliseren. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn veiligheid, beheersen van risico’s en efficiency. Binnen de Aerospace wordt onderscheid gemaakt in de verschillende standaarden voor disciplines als logistiek, productie, testen en onderhoud.

Bij deze standaarden horen ook verschillende richtlijnen die algemeen aanvaard zijn binnen Aerospace. Een van de grootste uitdagingen binnen Aerospace is de impact van de luchtvaart op het milieu; vliegtuigen moeten sneller, lichter en vooral duurzamer. De richtlijnen ondersteunen de fabrikanten en leveranciers om aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzaamheid te voldoen én de kwaliteit te leveren die klanten van hen verwachten. De technologische ontwikkelingen op het gebied van vliegtuigbouw dwingen fabrikanten en leveranciers hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Optimaliseren van hun bedrijfsprocessen

Als consultant, trainer en coach helpt Henk Broekman bedrijven in Aerospace met het opzetten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Het strategisch neerzetten van kwaliteit en het succesvol implementeren van kwaliteitsstandaarden en lean manufacturing is maatwerk, met het menselijke aspect als de rode draad.

Standaarden en methodieken binnen Aerospace:

  • Standaarden AS 9100D en ISO9001
  • Methodieken FAI en DVI
  • Core tools FMEA, MSA, SPC en 8D
  • AS 9100 Productie
  • AS 9110 Onderhoud
  • AS 9120 Logistiek
  • AS 9003 Test Faciliteiten

Training

Om succesvol te zijn, moet je de medewerkers niet alleen kennis geven, maar ook meenemen in het hoe en waarom. Trainen is leuk, maar implementeren betekent veel meer. Om de kwaliteit binnen organisaties in Aerospace hoog te houden, biedt QLB Consultancy zowel incompany- als open trainingen aan. In al onze trainingen komt de samenhang van de verschillende kwaliteitstechnieken aan bod.

Dienstverlening van QLB Consultancy

Samenwerkingen